Hoe houd jij de kinderen buiten bezig?

Buitenspeelgoed

Nu het leven steeds meer begint terug te gaan naar hoe het oorspronkelijk was, gaan op de kinderen steeds meer buiten spelen. Dat betekent dat ze ook het juiste vermaak moeten hebben om zich urenlang buiten te kunnen bezighouden. Hetzelfde balletje de hele tijd tegen dezelfde muur trappen wordt op een gegeven moment ook saai. Maar wat doe je dan, je kunt immers niet zelf de hele tijd buiten gaan spelen met ze. Gelukkig is dit niet nodig en bestaat hier een oplossing voor. Binnen heb je namelijk speelgoed voor de kinderen maar wat heb je buiten? Zo simpel als het klinkt, heb je hier buitenspeelgoed voor. 

Buitenspeelgoed

Wat is buitenspeelgoed?

Het woord zegt het in feite al, het is speelgoed bedoeld voor buiten. Je kunt hierbij denken aan de eerste uiteenlopende dingen, van een klein speelhuisje of een zandbak tot aan en heel wirwar van glijbanen en klimrekken. Er is voor elk type kind in elke leeftijdscategorie wel iets te vinden. Toch zijn er veel ouders die nog met twijfels en vragen zitten als het gaat om buiten speelgoed. Ook die twijfels zullen zo meteen weggaan horen.

Is buitenspeelgoed wel veilig?

Ja, er bestaan speciale richtlijnen en wetten voor die vaststellen waar dit allemaal aan moet voldoen. Dit wordt ook streng gecontroleerd door de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit. Dat betekent dat je je kinderen met een gerust hart kunt laten spelen hier op. Overigens is het juist goed voor kinderen om ook te leren vallen en opstaan, zo leren ze zich beter te redden. Daarnaast speelt er nog een tweede factor hierbij en dat ze hierdoor hun immuunsysteem versterken en daardoor minder snel vatbaar worden voor infecties en ziektes, zeker als ze nog jong zijn. Je kunt ze dus lekker hun gang laten gaan.